Recept
« Terug naar recepten
Chocoladekoek met dadels en groene thee
PT45M
Chocoladekoek met dadels en groene thee
Een heerlijk chocoladekoek met dadels en groene thee recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladekoek met dadels en groene thee te bereiden
Vet een springvorm of flexibele bakvorm van 26 cm diameter lichtjes in met boter. Laat de chocolade met de rest van de boter smelten in een warmwaterbad tegen de kook aan. Roer goed glad. Splits de eieren. Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Voeg de bloem en de groene thee toe, blijf stevig opkloppen (met de mixer) en schenk er langzaam de gesmolten chocolade bij. Blijf kloppen tot het mengsel mooi glad is. Snij de dadeles in stukjes en schep ze bij het chocolademengsel. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
Spatel de sneeuw luchtig door de chocolademassa. Schep het beslag in de bakvorm. Bak 25 à 30 minuten midden in de oven op 180°C. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Spatel de sneeuw luchtig door de chocolademassa. Schep het beslag in de bakvorm. Bak 25 à 30 minuten midden in de oven op 180°C. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.