Recept
« Terug naar recepten
Chocoladekoekjes met muesli en pecanoten
PT120M
Chocoladekoekjes met muesli en pecanoten
Deze koekjes worden ook wel chip cookie genoemd het is een Amerikaanse lekkernij.
Recept van:
Cor Lenior
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladekoekjes met muesli en pecanoten te bereiden
- Haal de boter uit de ijskast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Doe het zelfrijzendbakmeel, de suiker, de muesli en een snufje zout in de mengkom.
- Meng alle ingredienten op lage snelheid. Voeg de boter in stukjes toe gevolgd door het ei.
- Druppel nu een paar druppels vanille-extract toe.
- Meng nu het beslag op hogere snelheid tot je een stevig koekjesdeeg krijgt.
- Hak nu de chocolade reep in grove stukjes, doe dit ook met de pecanoten en meng dit door het koekjesdeeg.
- Maak er een worst van 5 cm dik van en rol deze in de huishoudfolie en leg hem een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden
- Bedek een bakplaat met keukenpapier of bakmatje.
- Haal de deegrol uit de koelkast en snij er plakjes van ongeveer 1 cm dik en verdeel ze op de bakplaat laat wel onderling wat ruimte want ze zullen nog iets uitzakken.
- Plaats nu de bakplaat in de oven en laat ze ongeveer 25 tot 30 minuten bakken let wel op deat ze niet aanbakken.
- Leg de gebakken koekjes op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.
Mijn kookverhaal (Cor Lenior)
Je kan deze ook maken met andere soorten noten of met gekonfijte vruchten.