Recept
« Terug naar recepten
Chocolademelk
PT5M
Chocolademelk
Een heerlijk chocolademelk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademelk te bereiden
Verwarm de melk op laag vuur in een pan met dikke bodem.Meng de suiker,kaneel en cacao en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk doorheen.Blijf net zo lang roeren tot alle klontjes zijn opgelost.Schenk er al roerend nog enkele lepels warme melk door.Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk.Laat de chocolademelk 1 minuut op laag vuur koken.Draai het vuur uit en laat de chocolademelk nog enkele minuten staan voor je hem serveert.Stamp de kademompeul fijn en verwijder het schilletje.Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker.Schep een flinke dot slagroom op elk glas chocolademelk.
sacha zegt: