Recept
« Terug naar recepten
Chocolademoelleux
PT0M
Chocolademoelleux
Een heerlijk chocolademoelleux recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademoelleux te bereiden
- Smelt de chocolade, samen met de boter au bain marie.
- Meng 1 ei met de suiker en voeg 1 eidooier toe.
- Meng dit alles zéér goed.
- Voeg dan de gezeefde bloem bij dit opgeklopte mengsel en daarna ook nog de gesmolten chocolade.
- Giet het beslag in een spuitzak en leg het in de koelkast.
- Verwarm de oven op 200°C en vet de bakvormen in met boter en bloem.
- Bak de moelleux 8 à 10 minuten, afhankelijk van de oven.
- Meng 1 ei met de suiker en voeg 1 eidooier toe.
- Meng dit alles zéér goed.
- Voeg dan de gezeefde bloem bij dit opgeklopte mengsel en daarna ook nog de gesmolten chocolade.
- Giet het beslag in een spuitzak en leg het in de koelkast.
- Verwarm de oven op 200°C en vet de bakvormen in met boter en bloem.
- Bak de moelleux 8 à 10 minuten, afhankelijk van de oven.
Doriet Janssen zegt: