Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse á la Safari
PT60M
Chocolademousse á la Safari
Een heerlijk chocolademousse á la safari recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse á la Safari te bereiden
Bereiding créme:
Breng melk en Safari drink aan de kook.
Klop de eierdooiers lichtgeel en schuimig.
Voeg al roerende de warme melk bij de eierdooiers en verwarm au bain marie.
Blijf roeren tot de massa begint te binden.
Koud roeren en in de koelkast plaatsen.
Bereiding mousse:
Smelt de chocolade au bain marie.
Sla de eiwitten met suiker stijf.
Breng Safari drink aan de kook en los er van het vuur af de voorgeweekte blaadjes gelatine in op.
Spatel de gesmolten chocolade door de lobbig geslagen room en hier weer de eiwitten en afgekoelde Safari door spatelen.
Mousse in koelkast plaatsen en op laten stijven.
Bereiding chocoladeblaadjes:
Voor de dunne chocolaadjes (2 mm dikte)
uit bijvoorbeeld een stukje plastic malletje snijden in de vorm van een ruit (4x4cm) een stukje bakpapier vastzetten op een snijplank.
De chocolade au bain marie smelten en in de malletjes strijken.
Maak 2 ruiten per persoon, zet weg op bakpapier in de koelkast.
Uitserveren:
Zet met behulp van de slagroomspuit puntjes chocoladmousse op een koud bord ter grootte van 3x3 cm.
Neem de chocoladeruitjes en leg erop.
Weet moussepuntjes spuiten en afdekken met een chocoladeruitje.
Deze feuilleté's bestuiven met poedersuiker en decoreren met geschaafde witte chocolade.
Bestrooi de rand van het bord met cacaopoeder.
Schep de créme om de feuillé en breng hierop een decoratie aan.
Meteen serveren.
Breng melk en Safari drink aan de kook.
Klop de eierdooiers lichtgeel en schuimig.
Voeg al roerende de warme melk bij de eierdooiers en verwarm au bain marie.
Blijf roeren tot de massa begint te binden.
Koud roeren en in de koelkast plaatsen.
Bereiding mousse:
Smelt de chocolade au bain marie.
Sla de eiwitten met suiker stijf.
Breng Safari drink aan de kook en los er van het vuur af de voorgeweekte blaadjes gelatine in op.
Spatel de gesmolten chocolade door de lobbig geslagen room en hier weer de eiwitten en afgekoelde Safari door spatelen.
Mousse in koelkast plaatsen en op laten stijven.
Bereiding chocoladeblaadjes:
Voor de dunne chocolaadjes (2 mm dikte)
uit bijvoorbeeld een stukje plastic malletje snijden in de vorm van een ruit (4x4cm) een stukje bakpapier vastzetten op een snijplank.
De chocolade au bain marie smelten en in de malletjes strijken.
Maak 2 ruiten per persoon, zet weg op bakpapier in de koelkast.
Uitserveren:
Zet met behulp van de slagroomspuit puntjes chocoladmousse op een koud bord ter grootte van 3x3 cm.
Neem de chocoladeruitjes en leg erop.
Weet moussepuntjes spuiten en afdekken met een chocoladeruitje.
Deze feuilleté's bestuiven met poedersuiker en decoreren met geschaafde witte chocolade.
Bestrooi de rand van het bord met cacaopoeder.
Schep de créme om de feuillé en breng hierop een decoratie aan.
Meteen serveren.