Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met Hasseltse speculaas
PT50M
Chocolademousse met Hasseltse speculaas
Een heerlijk chocolademousse met hasseltse speculaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met Hasseltse speculaas te bereiden
- Voor de chocolademousse: Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade lauw worden. Scheid de eiwitten van de dooiers.Klop de eiwitten in een goed ontvette kom op tot een vast schuim en voeg geleidelijk aan toe bij de chocolade. Meng tot een homogene mousse zonder chocoladestukjes. Neem 6 glaasjes, plet 2 speculaaskoekjes fijn en bedek elk glas met een bodempje kruimels. Giet de chocolademousse in de glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast. Voor de speculaasslagroom: Klop de speculaaspasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe. Plaats de mengeling 20 minuten in de diepvries. Haal uit de diepvries en klop de mengeling vervolgens op tot je slagroom bekomt. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooie toefje op de chocolademousse. Verkruimel net voor het serveren een paar speculaaskoekjes over de glaasjes. Serveer met een extra potje speculaasslagroom.