Recept
« Terug naar recepten
Chocolademousse met sherry
PT180M
Chocolademousse met sherry
Een heerlijk chocolademousse met sherry recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademousse met sherry te bereiden
verwarm de melk met de stukjes chocolade onder regelmatig roeren in een pannetje tot de chocolade volledig is gesmolten.
week de gelatineblaadjes in lauw water. knijp de gelatine uit en roer deze door de warme melk-chocolademengsel.
voeg de gehakte hazelnoten toe en laat het mengsel onder nu en dan door roeren afkoelen.
splits de eieren. klop de eidooiers en 75 gr suiker in een kom enigzins schuimig en lichtgeel van kleur.
voeg de sherry aan het dooiermengsel toe.
roer het dooier-sherrymengsel door de afgekoelde melk-chocolademengsel.
sla de eiwitten op met de resterende suiker. sla even eens de slagroom stijf.
spatel de slagroom door het melk-chocolademegsel als dit een egaal mengsel is dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er door spatellen. verdelen over de glazen en 2 uur minimaal in de koeling laten opstijven.
week de gelatineblaadjes in lauw water. knijp de gelatine uit en roer deze door de warme melk-chocolademengsel.
voeg de gehakte hazelnoten toe en laat het mengsel onder nu en dan door roeren afkoelen.
splits de eieren. klop de eidooiers en 75 gr suiker in een kom enigzins schuimig en lichtgeel van kleur.
voeg de sherry aan het dooiermengsel toe.
roer het dooier-sherrymengsel door de afgekoelde melk-chocolademengsel.
sla de eiwitten op met de resterende suiker. sla even eens de slagroom stijf.
spatel de slagroom door het melk-chocolademegsel als dit een egaal mengsel is dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er door spatellen. verdelen over de glazen en 2 uur minimaal in de koeling laten opstijven.