KookJij

Chocolademousse

Een heerlijk chocolademousse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: AH recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse te bereiden

Breng water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk even in de magnetron. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de chocolade erboven in stukjes. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk smelten.
Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen* en vloeibaar worden. Roer het mengsel regelmatig door. Klop in de keukenmachine de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in twee delen door de chocolade. Verdeel de mousse in glazen schaaltjes en laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven! Strooi voor het serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst