Recept
« Terug naar recepten
Chocolademoussetaartjes met frambozencoulis
PT30M
Chocolademoussetaartjes met frambozencoulis
Leuk en lekker nagerecht wat ik ooit op TV zag.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van TV, dus geen kookboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolademoussetaartjes met frambozencoulis te bereiden
- Coulis: pureer de frambozen met de poedersuiker en het citroensap.
- Passeer dit door een fijne zeef. (voeg evt. naar smaak nog een likeur toe).
- Mousse: breek de chocola en smelt dit au-bain-marie. Roer er de koffie door en laat half afkoelen.
Scheid de 5 eieren en klop het eiwit met 50 gr. suiker stijf (maak eerst de kom schoon met citroensap). Klop de dooiers schuimig met de vanillesuiker.
Klop de slagroom ook stijf. Meng de afgekoelde chocola met de dooiers, voeg daarna de slagroom toe en spatel als laatste voorzichtig (luchtig) de eiwitten er doorheen. In koelkast min. 3 uur laten opstijven