KookJij

Chocoladepannenkoekjes

Een heerlijk chocoladepannenkoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladepannenkoekjes te bereiden

1. Meng in een kom de gezeefde bloem en het cacaopoeder. Schenk er de melk bij en roer goed glad.
2. Voeg er de eieren aan toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn. Doe er de suiker bij en klop stevig door tot een mooi glad beslag.
3. Verwarm wat boter in een minipannetje. Schep er een flinke eetlepel beslag in. Bak het pannenkoekje 3 minuten aan een kant. Keer het om en laat de andere kant nog 1 à 2 minuten bakken. Werk op dezelfde manier verder tot al het beslag opgebruikt is.
4. Hou de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie. Serveer ze met een flinke toef slagroom en eventueel een bolletje vanille- of chocolade-ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elisabeth

Elisabeth zegt:
Heb ze gemaakt. Zeer lekker! Heb wel een half zakje vanillesuiker aan toegevoegd. ;)