Recept
« Terug naar recepten
Chocoladerol
PT40M
Chocoladerol
Een heerlijk chocoladerol recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladerol te bereiden
Voorbereiden:
Bedek bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de slagroom niet al te stijf.
Bereiden:
Klop de eidooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten stijf. Smelt al roerend de chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade met een houten lepel door de eidooiers. Spatel daarna de stijve eiwitten erdoor. Stort dit mengsel op het bakpapier in de vorm en bak circa 15 min. in de oven. Haal de vorm uit de oven en dek de chocoladecake af met een vochtige theedoek. Leg een stuk bakpapier dat groeter is dan de vorm op het aanrecht en bestrooi met een dun laagje poedersuiker. Draai de bakvorm boven het papier om en stort de chocoladecake voorzichtig op het papier.
Bestrijk met een laagje slagroom. Rol de chocoladecake voorzichtig op. Leg de rol op een schaal en snijd hem in plakken.
Bedek bodem en zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de slagroom niet al te stijf.
Bereiden:
Klop de eidooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de eiwitten stijf. Smelt al roerend de chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade met een houten lepel door de eidooiers. Spatel daarna de stijve eiwitten erdoor. Stort dit mengsel op het bakpapier in de vorm en bak circa 15 min. in de oven. Haal de vorm uit de oven en dek de chocoladecake af met een vochtige theedoek. Leg een stuk bakpapier dat groeter is dan de vorm op het aanrecht en bestrooi met een dun laagje poedersuiker. Draai de bakvorm boven het papier om en stort de chocoladecake voorzichtig op het papier.
Bestrijk met een laagje slagroom. Rol de chocoladecake voorzichtig op. Leg de rol op een schaal en snijd hem in plakken.
souhailla zegt:
:):):):)