Recept
« Terug naar recepten
Chocoladerotsen
PT30M
Chocoladerotsen
Een heerlijk chocoladerotsen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladerotsen te bereiden
1. Snijd of breek de chocolade in kleine stukjes.
2. Voeg de boter, stroop en room toe.
3. Verwarm dit mengsel in een pan totdat de chocolade gesmolten is.
4. Snijd of knip het gedroogde fruit in kleine stukjes.
5. Roer de rozijnen en de stukjes fruit door het chocolademengsel.
6. Breek de droge koekjes in kleine stukjes en roer ook deze door de chocolade.
7. Giet het mengsel in een springvorm en laat het 4 uur opstijven.
8. Haal de chocoladetaart uit de vorm en snijd deze in tien punten.
9. Serveer de chocoladetaartpunten als rotsen op een bordje.
2. Voeg de boter, stroop en room toe.
3. Verwarm dit mengsel in een pan totdat de chocolade gesmolten is.
4. Snijd of knip het gedroogde fruit in kleine stukjes.
5. Roer de rozijnen en de stukjes fruit door het chocolademengsel.
6. Breek de droge koekjes in kleine stukjes en roer ook deze door de chocolade.
7. Giet het mengsel in een springvorm en laat het 4 uur opstijven.
8. Haal de chocoladetaart uit de vorm en snijd deze in tien punten.
9. Serveer de chocoladetaartpunten als rotsen op een bordje.