Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart met aardbeien
PT60M
Chocoladetaart met aardbeien
Een heerlijk chocoladetaart met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cookaround
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaart met aardbeien te bereiden
Klop de eieren los met 3 eetlepels water en 70 gram suiker, tot je een schuimig mengsel hebt. Smelt de chocolade au bain marie en voeg dit bij het mengsel. Zeef de bloem eronder. Meng goed en giet het mengsel in een springvorm van 24 centimeter doorsnede. Bak 25 minuten op 170 graden. Laat het gebak afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden en leg de eerste laag in de springvorm. Maak de vulling: Plet de aardbeien met een vork. Voeg er de rest van de suiker en de geweekte en uitgeknepen gelantine aan toe. Los de gelantine eerst op in een klein beetje war water. Klop de room op en voeg die bij de aardbeien. Giet de helft van dit mengsel op de taart. Leg er de bovenste schijf van de taart op en strijk er de rest van de créme op. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast. Versier met de overgehouden aardbeien en stukjes chocolade.
annemiek zegt: