Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart met aardbeien
PT60M
Chocoladetaart met aardbeien
Een heerlijk chocoladetaart met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Chocoladetaart met aardbeien te bereiden
Verwarm de oven voor op 140 C. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee goed in met boter (het beslag is tamelijk vloeibaar, dus gebruik een goed sluitende bakvorm).
Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje boven een pan met kokend water. Roer het mengsel goed door elkaar. Houd het apart.Klop intussen de eiwitten tot ze zeer stijf zijn. Voeg hier geleidelijk de fijne suiker aan toe.Klop de eierdooiers erdoor. Er is nu een romig mengsel ontstaan.
Meng met een metalen lepel snel het chocolade-botermengsel door het eiermengsel. Schenk het beslag in de ingevette vorm.
Bak de taart ca. 55 minuten. Bekijke de taart af en toe om er zeker van te zijn dat deze niet zwart wordt. Verlaag de temperatuur na een half uur naar ongeveer 110 graden. Hij zwelt flink op tijdens het bakken, maar zakt enigzins in als hij uit de oven komt. Schrik niet, dit hoort zo.
Bestuif de taart rijkelijk met poedersuiker en serveer met creme fraiche en aardbeien.
Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje boven een pan met kokend water. Roer het mengsel goed door elkaar. Houd het apart.Klop intussen de eiwitten tot ze zeer stijf zijn. Voeg hier geleidelijk de fijne suiker aan toe.Klop de eierdooiers erdoor. Er is nu een romig mengsel ontstaan.
Meng met een metalen lepel snel het chocolade-botermengsel door het eiermengsel. Schenk het beslag in de ingevette vorm.
Bak de taart ca. 55 minuten. Bekijke de taart af en toe om er zeker van te zijn dat deze niet zwart wordt. Verlaag de temperatuur na een half uur naar ongeveer 110 graden. Hij zwelt flink op tijdens het bakken, maar zakt enigzins in als hij uit de oven komt. Schrik niet, dit hoort zo.
Bestuif de taart rijkelijk met poedersuiker en serveer met creme fraiche en aardbeien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Peter zegt:
Heleen zegt:
Bart zegt:
Bakker Bakkie zegt:
De baktijd staat op de achterkant van het bladerdeeg pakje!!!;)