KookJij

Chocoladetaart met aardbeien

Een heerlijk chocoladetaart met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart met aardbeien te bereiden

Verwarm de oven voor op 140 C. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee goed in met boter (het beslag is tamelijk vloeibaar, dus gebruik een goed sluitende bakvorm).

Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje boven een pan met kokend water. Roer het mengsel goed door elkaar. Houd het apart.Klop intussen de eiwitten tot ze zeer stijf zijn. Voeg hier geleidelijk de fijne suiker aan toe.Klop de eierdooiers erdoor. Er is nu een romig mengsel ontstaan.

Meng met een metalen lepel snel het chocolade-botermengsel door het eiermengsel. Schenk het beslag in de ingevette vorm.

Bak de taart ca. 55 minuten. Bekijke de taart af en toe om er zeker van te zijn dat deze niet zwart wordt. Verlaag de temperatuur na een half uur naar ongeveer 110 graden. Hij zwelt flink op tijdens het bakken, maar zakt enigzins in als hij uit de oven komt. Schrik niet, dit hoort zo.

Bestuif de taart rijkelijk met poedersuiker en serveer met creme fraiche en aardbeien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bakker Bakkie

Bakker Bakkie zegt:
Ik weet ook iets super lekkers! Je koopt bladerdeeg. Ook koop je chocolade,naar keuze en aardbeien of soesjes. Eerst laat je het bladerdeeg ongeveer tien minuten liggen zonder plastic er nog op! Dan maak je het bladerdeeg in de vorm van een cakepapiertje. Dan smelt je chocolade. De gesmolten chocolade giet je in het bladerdeeg. Dan doe je het in de oven. Als het eruit is leg je er een halve aardbei op met de buitenkant naar boven. Dan doe je het ongeveer één ã twee uur in de koelkast en voila!

De baktijd staat op de achterkant van het bladerdeeg pakje!!!;)
Peter

Peter zegt:
Klopt die 190 graden wel. Mijn taart begon heel mooi te zwellen (na ongeveer 10 minuten gekeken), maar toen ik 10 minuten later ging kijken was de bovenkant zwart. :( Anders heb ik nooit problemen met de oven en ik gebruik hem meerder keren per week.
Heleen

Heleen zegt:
Bart, volgens mij wordt er bedoeld: maak het chocolade/boter mengsel en zet het even opzij. Klop intussen de eiwitten....
Bart

Bart zegt:
Spullen zijn al in huis voor morgen. Lekker dagje in de keuken staan en allemaal lekkere dingen maken. waaronder deze taart. Waarom staat er: Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje boven een pan met kokend water. Roer het mengsel goed door elkaar. Houd het apart?
vera(15)

vera(15) zegt:
ik ga het maken voor moederdag
Willemien

Willemien zegt:
bedankt Heleen
Heleen

Heleen zegt:
Fair Trade Original is een merk. Het is verkrijgbaar in de supermarkt en in de Wereldwinkels.
Willemien

Willemien zegt:
Wat is eigenlijk Fair trade?
ria v/d heijkant

ria v/d heijkant zegt:
ik ga hem zeker proberen lijkt me erg lekker en leuk om te doen groetjes ria
mandy

mandy zegt:
ik ga het ook proberen et lijkt me heel erg leuk
:p;):D
Brenda

Brenda zegt:
Ik hoop dat het gaat lukken, ik ga het namelijk uitproberen..:)