Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart
PT45M
Chocoladetaart
Een heerlijk chocoladetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Chocoladetaart te bereiden
1. Verwarm de oven tot 180°C.
2. Smelt de licht gezouten boter en de chocolade au bain-marie.
3. Klop de eieren met de suiker tot een dikke, witte massa. Zeef de bloem boven de kom en spatel ze door het beslag. Voeg er het boter-chocolademengsel aan toe en roer goed om.
4. Vet de bakvormen in en bestuif ze met bloem. Verdeel het deeg over de twee vormen. Meng 150 g frambozen door het deeg voor de kleinste vorm. Houd de rest apart voor de versiering.
5. Bak de taarten 45 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. Ontvorm.
6. Smelt de chocolade en boter voor het glazuur au bain-marie. Roer goed om. Overgiet de grootste tulband met het glazuur. Zet er de kleinste bovenop en druk lichtjes aan.
7. Versier de taart met de resterende frambozen en met suikerdecoratie naar keuze. Werk af met kaarsjes en serveer.
2. Smelt de licht gezouten boter en de chocolade au bain-marie.
3. Klop de eieren met de suiker tot een dikke, witte massa. Zeef de bloem boven de kom en spatel ze door het beslag. Voeg er het boter-chocolademengsel aan toe en roer goed om.
4. Vet de bakvormen in en bestuif ze met bloem. Verdeel het deeg over de twee vormen. Meng 150 g frambozen door het deeg voor de kleinste vorm. Houd de rest apart voor de versiering.
5. Bak de taarten 45 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. Ontvorm.
6. Smelt de chocolade en boter voor het glazuur au bain-marie. Roer goed om. Overgiet de grootste tulband met het glazuur. Zet er de kleinste bovenop en druk lichtjes aan.
7. Versier de taart met de resterende frambozen en met suikerdecoratie naar keuze. Werk af met kaarsjes en serveer.