KookJij

Chocoladetaartjes met gekonfijt witlof en sinaasap

Een heerlijk chocoladetaartjes met gekonfijt witlof en sinaasap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaartjes met gekonfijt witlof en sinaasap te bereiden

Vermeng de ingrediënten voor het deeg en laat dit minimaal 1/2 uur rusten in de koeling. Rol het deeg uit (gebruik bloem) en bekleed er de bodem van 10 ringen van 7 centimeter doorsnee mee. Rest van het deeg uitrollen tot dezelfde dikte als de rondjes. Even in de vriezer leggen voor de stevigheid. Ondertussen uit bakpapier rondjes knippen. Snij uit het deeg linten van 2 centimeter hoog. Zet die in de vorm op de rondjes. Papier op de bodempjes leggen en steunvruchten erop. Bedek de bodem met vetvrij papier en strooi er een laagje bonen of erwten op. Bak de taartjes 20 minuten op 180 graden. Verwijder halverwege de baktijd de erwten of bonen.
Vulling:
Klop voor de vulling het ei met de eierdooiers en de suiker op tot een stevige massa. Smelt de chocolade, de after eight en de boter (au bain marie) en spatel dit door het eimengsel. Giet het mengsel in de voorgebakken taartvormpjes en bak het geheel op 160 graden af in 20 minuten. Halveer 2x de witlofstronkjes en snijd de harde kern eruit. Fruit het witlof aan in wat boter, voeg de kummel toe en vul aan met het sinaasappelsap. Stoof het witlof hierin gaar. Leg de witlof op een plateau en bestrooi met poedersuiker. Zet onder de grill. Blijf erbij het gaat heel snel. Het achtergebleven vocht met wat maïzena binden en even de kook erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franskooij

franskooij zegt:
Jammer, er staan geen foto's bij. gr