Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetompouce
PT30M
Chocoladetompouce
Een heerlijk chocoladetompouce recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetompouce te bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de 6 bladen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten. Bestrijk elk stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen.
Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak het filodeeg in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Breng de kristalsuiker met het water aan de kook tot suiker is opgelost en een siroop is ontstaan.
Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn.
De siroop mag niet karameliseren.
Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse.
Leg hierop een ander filodeegje en bestrooi met poedersuiker.
Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij.
Serveer direct.
Snijd de 6 bladen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten. Bestrijk elk stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen.
Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak het filodeeg in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Breng de kristalsuiker met het water aan de kook tot suiker is opgelost en een siroop is ontstaan.
Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn.
De siroop mag niet karameliseren.
Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse.
Leg hierop een ander filodeegje en bestrooi met poedersuiker.
Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij.
Serveer direct.