KookJij

Kip in filodeeg

Een leuk en makkelijk recept. Maak het laat weten wat je er van vindt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Klein boekje Ikea
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in filodeeg te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °c
  2. Verhit twee eetlepels boter in een hapjespan en fruit de ui in 4/ 5 minuten
  3. Roer de kipreepjes, kruiden en wat zout en peper erdoor en stoof alles in circa 4 minuten gaar.Laat dit mengsel iets afkoelen.
  4. Roer in een maatbeker de eieren en room met daar met naar smaak zout en peper doorelkaar.
  5. Rasp de schil van de citroen boven het roommengsel.
  6. Halveer de vellen filodeeg, bestrijk 4 halve vellen met gesmolten boter en leg ze elk in een vormpje
  7. Bestrijk nu weer 4 halve vellen met boter en leg ze een achtste slag gedraaid op de vorige herhaal dit met de overige 8 halve vellen.
  8. Verdeel de kip en uien over de bakjes schenk het roommengsel erop en vouw het deeg er losjes overheen.
  9. Plaats de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Serveer met een lekkere tomatensalade. (tomaat, mozzarella, italiaanse kruiden, zwart peper en zout, rode basilicumazijn, en goede olijfolie)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst