Recept
« Terug naar recepten
Chocomousse
PT20M
Chocomousse
Een heerlijk chocomousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocomousse te bereiden
Klop de eierdooiers met de gezeefde poedersuiker.
Laat de chocolade en de vetstof smelten in een warmwaterbad (au bain marie). Eventueel kan je 2 lepels room toevoegen om de smaak een beetje zachter te maken.
Voeg de eierdooiers bij de gesmolten chocolade.
Klop het eiwit stijf en hef het onder het mengsel.
Alles goed mengen en in potjes gieten.
Nachtje in de frigo.
Laat de chocolade en de vetstof smelten in een warmwaterbad (au bain marie). Eventueel kan je 2 lepels room toevoegen om de smaak een beetje zachter te maken.
Voeg de eierdooiers bij de gesmolten chocolade.
Klop het eiwit stijf en hef het onder het mengsel.
Alles goed mengen en in potjes gieten.
Nachtje in de frigo.