KookJij

Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo

Een heerlijk chocotoetje in appel-lientje of appel-leo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo te bereiden

Voorbereiden chocotoetje:
Doe het citroensap in een glas. Bewaar er wat van voor de
appels. Smelt de chocola au bain-marie. Meng de yoghurt met de limonadesiroop. Doop de muntblaadjes/madeliefjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade uitharden. Schep de chocoladeblaadjes/bloempjes door het yoghurtmengsel.
Voorbereiden Appel-Lientje en Appel-Leo:
Snijd aan de bovenkant van de appel een schijfje (kapje) af. Hol de appels voorzichtig uit met een spitse theelepel. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Besprenkel de binnenkant van de appels met citroensap. Versier de appels met de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld.
Bereiden:
Vul Appel-Lientje of Appel-Leo met het chocotoetje.
Variatie:
 In plaats van yoghurt is kwark, vanilleyoghurt of vanillevla ook heel lekker.
 Vervang de limonadesiroop eens door vruchtensap.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst