Recept
« Terug naar recepten
Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo
PT50M
Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo
Een heerlijk chocotoetje in appel-lientje of appel-leo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocotoetje in Appel-Lientje of Appel-Leo te bereiden
Voorbereiden chocotoetje:
Doe het citroensap in een glas. Bewaar er wat van voor de
appels. Smelt de chocola au bain-marie. Meng de yoghurt met de limonadesiroop. Doop de muntblaadjes/madeliefjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade uitharden. Schep de chocoladeblaadjes/bloempjes door het yoghurtmengsel.
Voorbereiden Appel-Lientje en Appel-Leo:
Snijd aan de bovenkant van de appel een schijfje (kapje) af. Hol de appels voorzichtig uit met een spitse theelepel. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Besprenkel de binnenkant van de appels met citroensap. Versier de appels met de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld.
Bereiden:
Vul Appel-Lientje of Appel-Leo met het chocotoetje.
Variatie:
In plaats van yoghurt is kwark, vanilleyoghurt of vanillevla ook heel lekker.
Vervang de limonadesiroop eens door vruchtensap.
Doe het citroensap in een glas. Bewaar er wat van voor de
appels. Smelt de chocola au bain-marie. Meng de yoghurt met de limonadesiroop. Doop de muntblaadjes/madeliefjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade uitharden. Schep de chocoladeblaadjes/bloempjes door het yoghurtmengsel.
Voorbereiden Appel-Lientje en Appel-Leo:
Snijd aan de bovenkant van de appel een schijfje (kapje) af. Hol de appels voorzichtig uit met een spitse theelepel. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Besprenkel de binnenkant van de appels met citroensap. Versier de appels met de chocolade wanneer deze iets is afgekoeld.
Bereiden:
Vul Appel-Lientje of Appel-Leo met het chocotoetje.
Variatie:
In plaats van yoghurt is kwark, vanilleyoghurt of vanillevla ook heel lekker.
Vervang de limonadesiroop eens door vruchtensap.