Recept
« Terug naar recepten
Chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie
PT30M
Chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie
Een heerlijk chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chorizo met roerbakaardappeltjes en spinazie te bereiden
Chorizo in stukjes snijden. In grote koekenpan met antiaanbaklaag
chorizo in ca. 2 minuten uitbakken. Aardappeltjes toevoegen en ca. 6
minuten roerbakken. Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca.
2-3 minuten laten slinken. In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk
vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken en door aardappeltjes
scheppen. In kom eieren loskloppen met kaas en over aardappel schenken.
Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.
Uiteraard hoort hier natuurlijk ook een rood wijntje of Rose'tje bij :D.
Rutger Tip: gebruik iets meer ei en kaas, want dan krijg je een echt
goeie taart.
chorizo in ca. 2 minuten uitbakken. Aardappeltjes toevoegen en ca. 6
minuten roerbakken. Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca.
2-3 minuten laten slinken. In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk
vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken en door aardappeltjes
scheppen. In kom eieren loskloppen met kaas en over aardappel schenken.
Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.
Uiteraard hoort hier natuurlijk ook een rood wijntje of Rose'tje bij :D.
Rutger Tip: gebruik iets meer ei en kaas, want dan krijg je een echt
goeie taart.
tom zegt:
deze oud hollandsche manier van klaar maken hoort er ook echt bij. heerlijk!