KookJij

Ovenschotel spinazie met kipreepjes en rösti

Een gemakkelijke ovenschotel met spinazie, gebakken kipfilet en rösti uit het vriesvak. Een schotel waar vooral kinderen dol op zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 645 kCal energie
36 Gram eiwit
35 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel spinazie met kipreepjes en rösti te bereiden

  1. Laat de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  3. Snij de kipfilets in reepjes en bak deze in de olie tot deze gaar en lichtgekleurd zijn.
    Snij de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit en voeg dit bij de kipfilets.
    Bak heel even mee. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Klop het ei los. Vermeng het ei met de room door de spinazie en voeg hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel, de room en nootmuskaat toe.
  5. Doe eerst de kipreepjes in de ovenschaal.
    Hierop de spinazie en dan de rösti. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Zet de schaal plm. 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht lichtbruin gekleurd is.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Probeer, voordat je de schaal uit de oven haalt, eerst even of de rösti al gaar is.
Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan. Mijn ervarring is inmiddels dat elke oven weer verschillend is.
Je kunt deze ovenschotel al een dag tevoren maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst