KookJij

Chorizocanapé (Banderillas de chorizo)

Een heerlijk chorizocanapé (banderillas de chorizo) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Tapas 1995
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chorizocanapé (Banderillas de chorizo) te bereiden

De sneetjes licht roosteren en de korst eraf snijden
(besmeer ze met wat boter).
Snijd elk sneetje in 4 vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een plak chorizo, hierop een plakje ei, op het ei een opgerolde ansjovis en tenslotte een olijf.
Prik alles aan elkaar met een cocktailprikker.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De tapas op een spiesje of cocktailprikker worden banderillas genoemd omdat ze lijken op de kleurig versierde pijlen die in de arena werden gebruikt bij het stierenvechten.
De bedoeling is dat je alles wat op de prikker is gestoken tegelijk opeet, zodat de smaak van elk ingrediënt loskomt en zich vermengt met de rest.
In het noorden van Spanje hebben sommige bars alleen maar banderillas als tapas. Als je af wilt rekenen, tellen ze dan het aantal lege prikkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst