De tapas op een spiesje of cocktailprikker worden banderillas genoemd omdat ze lijken op de kleurig versierde pijlen die in de arena werden gebruikt bij het stierenvechten.
De bedoeling is dat je alles wat op de prikker is gestoken tegelijk opeet, zodat de smaak van elk ingrediënt loskomt en zich vermengt met de rest.
In het noorden van Spanje hebben sommige bars alleen maar banderillas als tapas. Als je af wilt rekenen, tellen ze dan het aantal lege prikkers.
Recept
« Terug naar recepten
Chorizocanapé (Banderillas de chorizo)
PT10M
Chorizocanapé (Banderillas de chorizo)
Een heerlijk chorizocanapé (banderillas de chorizo) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas 1995
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chorizocanapé (Banderillas de chorizo) te bereiden
De sneetjes licht roosteren en de korst eraf snijden
(besmeer ze met wat boter).
Snijd elk sneetje in 4 vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een plak chorizo, hierop een plakje ei, op het ei een opgerolde ansjovis en tenslotte een olijf.
Prik alles aan elkaar met een cocktailprikker.
(besmeer ze met wat boter).
Snijd elk sneetje in 4 vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een plak chorizo, hierop een plakje ei, op het ei een opgerolde ansjovis en tenslotte een olijf.
Prik alles aan elkaar met een cocktailprikker.