Een verrassend, pikant soepje!
Doordat het vocht van de olijven toegevoegd is aan de soep, hoefde er geen bouillonblokje toegevoegd worden.
Tip: deze soep is vrij dun, mocht je hem meer gebonden willen hebben, voeg dan in het begin van de kooktijd een geschilde aardappel in stukjes toe.
Recept
« Terug naar recepten
Olijvensoep
PT20M
Olijvensoep
Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van mijn vriendin Marre
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Olijvensoep te bereiden
Snipper de sjalotjes en fruit deze aan in wat boter. Snipper de knoflook en voeg deze toe.
Na een minuut of 5 kunnen de olijven er bij. Je kan er voor kiezen om ze eerst uit te laten lekken, maar in deze soep ging het vocht van de olijven er gewoon bij. Voeg dan de tapenade en 1 1/2 liter water toe.
Laat dit zo'n 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep glad met de staafmixer. Dan mag de mascarpone erbij en als deze is opgenomen door de soep, nogmaals even met de staafmixer erdoor. Voeg de sherry of marsala toe en proef!
*Dan kun je het evt. nog op smaak brengen met een bouillon blokje.
Garneer met de bascilicumblaadjes.
Na een minuut of 5 kunnen de olijven er bij. Je kan er voor kiezen om ze eerst uit te laten lekken, maar in deze soep ging het vocht van de olijven er gewoon bij. Voeg dan de tapenade en 1 1/2 liter water toe.
Laat dit zo'n 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep glad met de staafmixer. Dan mag de mascarpone erbij en als deze is opgenomen door de soep, nogmaals even met de staafmixer erdoor. Voeg de sherry of marsala toe en proef!
*Dan kun je het evt. nog op smaak brengen met een bouillon blokje.
Garneer met de bascilicumblaadjes.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
Anna Koudys zegt:
Joke K. zegt:
Harry Löhr zegt:
Hilde Dumont zegt:
Ellie louwerens zegt: