Recept
« Terug naar recepten
Chutney
PT900M
Chutney
Een CHUTNEY is een smaakmaker uit de Indiase cq Pakistaanse keuken,bestaande uit iets fruitigs (mango,abrikoos,apple,etc.) met en aantal smaakmakers (zoals bv ui,knoflook,gember,azijn,mosterd,kerrie,enz.).Het wordt meestal gegeten bij vlees,,gevogelte,wild
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
900 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie in Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chutney te bereiden
Met mango's I
""""""""""""""""""""
*Doe de rozijnen (liefst witte),dadels en lomboks in de azijn en houd ze daarin de nacht over.
*De volgende dag alle ingredienten,behalve de mango's,in een zuurbestendige pan doen,aan de kook brengen en op een laag vuur een uur laten sudderen.
*Na 1 uur de mangö's er bij doen en weer een uur laten sudderen en tevens laten indikken.
*Roer regelmatig om.
*Doe in schone weck-flessen (uitgekookt in soda water),
sluit de potten en zet de potten op z'n minst 1/2 uur op hun kop.
***
Met mango's II
""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten in een zuurbestendige pan,breng aan de kook en laat dan sudderen tot alle uien en mango's
boter-zacht zijn geworden.
***
Cranberries - Appel
""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten bij elkaar in een zuurbestendige pan (behalve de pecan noten) en breng aan de kook,onder regelmatig roeren.Alle cranberries moeten stuk gekookt zijn.
*Daarna iets laten afkoelen en van het vuur af de pecannoten door de chutney roeren.
***
LOMBOKS:
1).De lomboks,uien,knoflook en gember blenderen en vervolgens in 4 eetlepels pindaolie en 10 cc sesamolie aanfruiten tot alle ingredienten zacht zijn geworden.
2).In een roestvrij stalen pannetje bijeen voegen de azijn,vissaus,oestersaus,en suiker en opkoken tot alle suiker goed is opgelost.
3).Voeg dan nog eens 2 x 5 cc ketoembar toe aan de lombokmix en roer goed door.
4).Voeg lombok-mix en azijn-mix bij elkaar en laat dit nog verder carameliseren op hoog vuur.Wel goed blijven roeren
5).In ontsmette potje in het donker koel bewaren.(niet langer dan 6 weken.
""""""""""""""""""""
*Doe de rozijnen (liefst witte),dadels en lomboks in de azijn en houd ze daarin de nacht over.
*De volgende dag alle ingredienten,behalve de mango's,in een zuurbestendige pan doen,aan de kook brengen en op een laag vuur een uur laten sudderen.
*Na 1 uur de mangö's er bij doen en weer een uur laten sudderen en tevens laten indikken.
*Roer regelmatig om.
*Doe in schone weck-flessen (uitgekookt in soda water),
sluit de potten en zet de potten op z'n minst 1/2 uur op hun kop.
***
Met mango's II
""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten in een zuurbestendige pan,breng aan de kook en laat dan sudderen tot alle uien en mango's
boter-zacht zijn geworden.
***
Cranberries - Appel
""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten bij elkaar in een zuurbestendige pan (behalve de pecan noten) en breng aan de kook,onder regelmatig roeren.Alle cranberries moeten stuk gekookt zijn.
*Daarna iets laten afkoelen en van het vuur af de pecannoten door de chutney roeren.
***
LOMBOKS:
1).De lomboks,uien,knoflook en gember blenderen en vervolgens in 4 eetlepels pindaolie en 10 cc sesamolie aanfruiten tot alle ingredienten zacht zijn geworden.
2).In een roestvrij stalen pannetje bijeen voegen de azijn,vissaus,oestersaus,en suiker en opkoken tot alle suiker goed is opgelost.
3).Voeg dan nog eens 2 x 5 cc ketoembar toe aan de lombokmix en roer goed door.
4).Voeg lombok-mix en azijn-mix bij elkaar en laat dit nog verder carameliseren op hoog vuur.Wel goed blijven roeren
5).In ontsmette potje in het donker koel bewaren.(niet langer dan 6 weken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Lekker bij allerlei soorten vlees en sommige soorten kaas
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
kris zegt: