KookJij

Chutney van groene tomaten

Een heerlijk chutney van groene tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: .. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chutney van groene tomaten te bereiden

Doe alle ingrediënten met de azijn in een pan en breng aan de kook.
Laat zachtjes pruttelen, roer regelmatig.
Laat sudderen tot de hoeveelheid chutney ingedikt is en er een dikke brij ontstaat (60 à 90 min.).
Schep de chutney in potten en sluit af met een deksel.
Bewaar minstens 1 maand op een koele, donkere en droge plaats alvorens de chutney te gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Dit recept is ontstaan om op het eind van de oogst de groene tomaten die niet meer rijpen te verwerken.
De lange kooktijd heeft te maken dat er geen conserveringsmidelen of geleermiddelen worden gebruikt.
Er bestaan ook recepten met rode tomaten. Kijk maar eens op www.okokorecepten of op Landleven.nl
theresia

theresia zegt:
Kan dit ook met rode tomaten?? En waarom zó lang sudderen:?