KookJij

Ciabatta

Een heerlijk ciabatta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 2 broden personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ciabatta te bereiden

1. Doe 450g bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in 3 eetlepels lauw water, en vul verder aan met water tot 350ml. Giet dit mengsel in het kuiltje en roer tot een plakkerig deeg. Kneed verder met de handen tot een elastisch deeg, dek af en laat ongeveer 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door en voeg er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout aan toe. Kneed er de rest van de bloem door tot een soepel deeg. Dek weer af en laat nog eens 45 minuten afgedekt rijzen.
3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er lange, brede broden van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog een halfuur rijzen. 4. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrijk de broden met olijfolie, bestuif ze met bloem en bak ze in 35 minuten lekker krokant.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst