KookJij

Cioppino (Vissoep)

Deze soep is ontstaan in de omgeving van San Francisco.In het verlede hebben zich daar vissers gevestigd,die oorspronkelijk afkomstig waren uit Genua en Livorno.Die beroepslui hebben hun vissoepen daar in Amerika weer nieuw leven in geblazen.Al die vissoepen lijken ook wel wat op elkaar: *Bouillabisse uit Frankrijk *Cacciucco uit Genua en Livorno *Zarzuela uit Spanje *Caldeirade uit Portugal *Psarosoupa uit Griekenland *Cioppino uit San Francisco
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cioppino (Vissoep) te bereiden

1).Smoor in het olie-botermengsel de uien,venkel,kruiden net zo lang tot de uien en venkel lekker zacht zijn geworden.Doe er dan de knoflook bij en roer 2 minuten goed door.
2).Nu de lomboks er bij,de tomaten en het tomatenconcentraat.
3).Dan toevoegen de wijn en de visfond.Breng dit geheel aan de kook,doe,het deksel er op en laat 30 minuten koken.
4).Deksel gaat er af en nog ens 10 minuten doorkoken,zo nu en dan roeren
5).De soep is nu klaar en daar doen we nu in de vis,de garnalen en het krabvlees.
6).Nu de schelpdieren er bij en nog 5-6 minuten (tot alle schelpen open zijn) door laten koken onder zo nu en dan roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De borden kunnen nu worden opgeschept en de garnering (peterselie) kan over de soep worden gestrooid).
We schenken hierbij een droge witte wijn of een droge rosé wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst