Recept
« Terug naar recepten
Citroen Flan
PT120M
Citroen Flan
Deze flan is niet alleen wee-zoetig.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Engelse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen Flan te bereiden
- Voeg de suiker, het vanilla schraapsel en het leeggeschraapte vanilla stokje bij elkaar en breng dat aan de kook. Laat dit op zeer laag vuur nog even 5 minuten doortrekken.
- Van het vuur af de slagroom, de eidooiers en de lemoncurd toevoegen aan het melk-suiker-vanilla mengsel en stevig doorroeren.
- Laat het geheel afkoelen en verdeel over ramequins (schaaltjes).
- Zet de schaaltjes in een oven-bakschaal. Vul met water tot de helft van de hoogte van de schaaltjes en zet dit geheel in een koude oven.
- Zet de oven op 125 graden Celsius en laat de schaaltjes 75 minuten staan.
- Haal alles uit de oven en lepel op/in elk schaaltje een lepeltje suiker en carameliseer tot een bruin korstje met behulp van een gasbrandertje.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een zoete vendange tardive witte wijn uit de Elzas bv of een Duitse spätlese Riesling
Assy54 zegt: