Recept
« Terug naar recepten
Citroen-hazelnootrol
PT45M
Citroen-hazelnootrol
Een heerlijk citroen-hazelnootrol recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen-hazelnootrol te bereiden
1. Meng de eidooiers met 75g suiker, het citroensap en de geraspte schil van 2 citroenen. Klop de eiwitten tot schuim en doe er 25g suiker bij.
2. Meng het dooiermengsel met de bloem en de fijngehakte hazelnoten. Roer er voorzichtig de eiwitten onder. Giet het beslag in een bakblik van 33 x 23 cm bedekt met bakpapier en bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
3. Haal het deeg uit de oven en leg het bakpapier met de koek op een vochtige handdoek. Rol op met de handdoek rond en laat opgerold afkoelen.
4. Klop de room lobbig met 10g suiker en de rest van het citroensap. Rol de koek terug open, bestrijk met de room en rol weer op. Leg de naad naar beneden zodat de rol mooi dicht blijft. Bestrooi met poedersuiker.
2. Meng het dooiermengsel met de bloem en de fijngehakte hazelnoten. Roer er voorzichtig de eiwitten onder. Giet het beslag in een bakblik van 33 x 23 cm bedekt met bakpapier en bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
3. Haal het deeg uit de oven en leg het bakpapier met de koek op een vochtige handdoek. Rol op met de handdoek rond en laat opgerold afkoelen.
4. Klop de room lobbig met 10g suiker en de rest van het citroensap. Rol de koek terug open, bestrijk met de room en rol weer op. Leg de naad naar beneden zodat de rol mooi dicht blijft. Bestrooi met poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rivka zegt:
wahene10 zegt:
freddy rutten zegt: