Recept
« Terug naar recepten
Citroenbavarois
PT150M
Citroenbavarois
Een heerlijk citroenbavarois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Smulweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenbavarois te bereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Was de citroenen. Schil ze dun en laat de helft van de schillen 15 minuten trekken in 2 deciliter heet water. Zeef dit en laat het vocht iets afkoelen. Los de uitgeknepen gelatine en de suiker hierin op. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Zeef het vruchtensap en voeg het bij de gelatinemengsel. Laat het sap onder af en toe roeren afkoelen. Vet de puddingvorm licht in met olijfolie. Klop 3 deciliter slagroom en de eiwtiiten apart van elkaar stijf. Meng de room en daarna het eiwit luchtig door de gebonden sap. Schep de pudding massa in de vorm, dek deze af met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop de rest van de slagroom met wat suiker stijf. Keer de citroenbavarois op een ruime schaal. Dompel de vorm eventueel even (±10 tellen) in heet water om hem makkelijker uit de vorm te krijgen. Garneer de citroenbavarois met toefjes slagroom, munt en plakjes citroen.
Klop de rest van de slagroom met wat suiker stijf. Keer de citroenbavarois op een ruime schaal. Dompel de vorm eventueel even (±10 tellen) in heet water om hem makkelijker uit de vorm te krijgen. Garneer de citroenbavarois met toefjes slagroom, munt en plakjes citroen.