Recept
« Terug naar recepten
Citroencrème met braambessen
PT45M
Citroencrème met braambessen
Een heerlijk citroencrème met braambessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroencrème met braambessen te bereiden
Spoel de braambessen en dep ze droog.
Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.
Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.
Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.
Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.
Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.
Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.