Recept
« Terug naar recepten
Citroenijsjes met venkel
PT20M
Citroenijsjes met venkel
Een heerlijk citroenijsjes met venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenijsjes met venkel te bereiden
Verwarm de melk met de citroen en helft van de venkel tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en laat afgedekt 4 uur rusten.
Zeef de melk in een pan en breng aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker en roer door de hete melk. Houd al roerend net onder het kookpunt tot het mengsel dik wordt (niet laten koken).
Blancheer de rest van de venkel 1 minuut, laat uitlekken en roer door de pap. Haal van het vuur, laat koelen en roer de room erdoor.
Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats 30 minuten in de diepvries
Zeef de melk in een pan en breng aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker en roer door de hete melk. Houd al roerend net onder het kookpunt tot het mengsel dik wordt (niet laten koken).
Blancheer de rest van de venkel 1 minuut, laat uitlekken en roer door de pap. Haal van het vuur, laat koelen en roer de room erdoor.
Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats 30 minuten in de diepvries