KookJij

Citroenijsjes met venkel

Een heerlijk citroenijsjes met venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenijsjes met venkel te bereiden

Verwarm de melk met de citroen en helft van de venkel tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en laat afgedekt 4 uur rusten.

Zeef de melk in een pan en breng aan de kook. Klop de eierdooiers los met de suiker en roer door de hete melk. Houd al roerend net onder het kookpunt tot het mengsel dik wordt (niet laten koken).

Blancheer de rest van de venkel 1 minuut, laat uitlekken en roer door de pap. Haal van het vuur, laat koelen en roer de room erdoor.


Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats 30 minuten in de diepvries

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst