KookJij

Citroenkwark met cake en cranberrysaus

Een heerlijk citroenkwark met cake en cranberrysaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenkwark met cake en cranberrysaus te bereiden

Was de cranberry's. Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Doe de cranberry's met de geraspte citroenschil en sinaasappelschil en ongeveer 3 eetlepels water in een pan. Kook de cranberry's in ongeveer 15 minuten op een vrij laag vuur gaar. Roer de honing door de cranberry's. Pureer met de staafmixer. Verdun, als de saus te dik is, met een beetje witte wijn. Laat de saus afkoelen. Roer de slagroom door de citroenkwark. Leg wat blokjes cake op de bodem van 4 grote wijnglazen. Schep hier de helft van de cranberrysaus op. Verdeel de citroenkwark over de glazen. Schep de rest van de saus erbovenop. Garneer dit gerecht met een chocolaatje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elian van Egten-Kaelen

Elian van Egten-Kaelen zegt:
De smaak is heel lekker, alleen overheerst de geur van de honing. Is jammer.