Recept
« Terug naar recepten
Citroenkwark met cake en cranberrysaus
PT30M
Citroenkwark met cake en cranberrysaus
Een heerlijk citroenkwark met cake en cranberrysaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenkwark met cake en cranberrysaus te bereiden
Was de cranberry's. Snijd de cake in blokjes. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Doe de cranberry's met de geraspte citroenschil en sinaasappelschil en ongeveer 3 eetlepels water in een pan. Kook de cranberry's in ongeveer 15 minuten op een vrij laag vuur gaar. Roer de honing door de cranberry's. Pureer met de staafmixer. Verdun, als de saus te dik is, met een beetje witte wijn. Laat de saus afkoelen. Roer de slagroom door de citroenkwark. Leg wat blokjes cake op de bodem van 4 grote wijnglazen. Schep hier de helft van de cranberrysaus op. Verdeel de citroenkwark over de glazen. Schep de rest van de saus erbovenop. Garneer dit gerecht met een chocolaatje
Elian van Egten-Kaelen zegt: