KookJij

Citroensoufflé met koriander

Een heerlijk citroensoufflé met koriander recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie Perrin (Van het Beaucastel wijnbedrijf)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroensoufflé met koriander te bereiden

1). Smelt voorzichtig de boter in een pannetje en voeg melk, room en suiker toe. Roer totdat de suiker volledig is opgelost.
2). Doe dan de maïzena er bij en blijf roeren tot de massa gaat indikken.
3). Van het vuur af gaan 2 eidooiers door de massa en de rasp van de citroen. Roeren tot een homogene massa is verkregen
4). Zet nu koel weg met een stukje huishoudfolie op de massa. (om velvorming te voorkomen)
Vlak voor het opdienen:
5). De 3 eiwitten schuimig slaan tot er zachte pieken zijn en dat door de roommix vouwen, samen met de gekonfijte kersjes en de gekonfijte sinaasappelschil.
5A). Leg op de bodem van elke ramequin een schijfje amandelspijs.
6). Vul de ramequins met het room-eimengsel en zet die in de voorverwarmde oven gedurende 12 - 14 minuten.
7). De oven uitzetten en de ramequins even laten rusten in de afkoelende oven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Wanneer de grootste warmte is verdwenen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cherie3

cherie3 zegt:
lijkt me erg lekker