Recept
« Terug naar recepten
Citroentaartje
PT15M
Citroentaartje
Een heerlijk citroentaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voedingscentrum
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroentaartje te bereiden
Boen de citroen goed schoon en snijd van de schil mooie reepjes af zonder het wit.
Pers een halve citroen uit.
Breng het citroensap met de schilletjes, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit in ca. 3 minuten inkoken.
Haal de schilletjes uit de vloeistof en laat alles afkoelen.
Roer de marmelade door de saus.
Klop de slagroom stijf en klop 2 eetlepels van de saus mee.
Leg op twee borden een kletskop en verdeel het roommengsel er over. Dek dit af met de andere kletskop.
Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van het citroensausje.
Pers een halve citroen uit.
Breng het citroensap met de schilletjes, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit in ca. 3 minuten inkoken.
Haal de schilletjes uit de vloeistof en laat alles afkoelen.
Roer de marmelade door de saus.
Klop de slagroom stijf en klop 2 eetlepels van de saus mee.
Leg op twee borden een kletskop en verdeel het roommengsel er over. Dek dit af met de andere kletskop.
Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van het citroensausje.