KookJij

Citroentaartje

Een heerlijk citroentaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: voedingscentrum
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroentaartje te bereiden

Boen de citroen goed schoon en snijd van de schil mooie reepjes af zonder het wit.
Pers een halve citroen uit.
Breng het citroensap met de schilletjes, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit in ca. 3 minuten inkoken.
Haal de schilletjes uit de vloeistof en laat alles afkoelen.
Roer de marmelade door de saus.
Klop de slagroom stijf en klop 2 eetlepels van de saus mee.
Leg op twee borden een kletskop en verdeel het roommengsel er over. Dek dit af met de andere kletskop.
Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van het citroensausje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst