Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met bramen en vanillesaus
PT20M
Clafoutis met bramen en vanillesaus
Een heerlijk clafoutis met bramen en vanillesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis met bramen en vanillesaus te bereiden
Vanillesaus:
Zet de melk met het opengesneden vanillestokje op een laag vuurtje.Scheid de eieren en roer de dooiers met suiker los.Voeg wat hete melk bij de eidooiers.Doe dit mengsel bij de rest van de melk(vanillestokje eruit halen)Roer zachtjes tot de saus begint te binden,niet laten koken.Laaat saus snel afkoelen en een paar citroendruppels toevoegen.
Bodem:
Smeer de ovenschaaltjes in met boter.Meng alle ingredienten,behalve het fruit,door elkaar.Verdeel het beslag over in de vier schaaltjes.Verdeel nu het uitgekozen fruit hierop.Bak in een niet te warme oven(150C) in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.Bestrooi evt.poedersuiker erover.
Zet de melk met het opengesneden vanillestokje op een laag vuurtje.Scheid de eieren en roer de dooiers met suiker los.Voeg wat hete melk bij de eidooiers.Doe dit mengsel bij de rest van de melk(vanillestokje eruit halen)Roer zachtjes tot de saus begint te binden,niet laten koken.Laaat saus snel afkoelen en een paar citroendruppels toevoegen.
Bodem:
Smeer de ovenschaaltjes in met boter.Meng alle ingredienten,behalve het fruit,door elkaar.Verdeel het beslag over in de vier schaaltjes.Verdeel nu het uitgekozen fruit hierop.Bak in een niet te warme oven(150C) in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.Bestrooi evt.poedersuiker erover.
gast zegt: