KookJij

Clafoutis met bramen en vanillesaus

Een heerlijk clafoutis met bramen en vanillesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis met bramen en vanillesaus te bereiden

Vanillesaus:
Zet de melk met het opengesneden vanillestokje op een laag vuurtje.Scheid de eieren en roer de dooiers met suiker los.Voeg wat hete melk bij de eidooiers.Doe dit mengsel bij de rest van de melk(vanillestokje eruit halen)Roer zachtjes tot de saus begint te binden,niet laten koken.Laaat saus snel afkoelen en een paar citroendruppels toevoegen.
Bodem:
Smeer de ovenschaaltjes in met boter.Meng alle ingredienten,behalve het fruit,door elkaar.Verdeel het beslag over in de vier schaaltjes.Verdeel nu het uitgekozen fruit hierop.Bak in een niet te warme oven(150C) in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.Bestrooi evt.poedersuiker erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gast

gast zegt:
er staat 2 keer eieren op de ingredientenlijst dat moet veranderd worden!:?