Saus te vinden op mijn recepten pagina Saus : rode wijn saus met appel hierbij werd een varkensgebraad bij geserveerd .
Even klikken op de foto en hij wordt uitvergroot.
Recept
« Terug naar recepten
Rode kool eens op een andere manier gepresenteerd
PT30M
Rode kool eens op een andere manier gepresenteerd
Een heerlijk rode kool eens op een andere manier gepresenteerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool eens op een andere manier gepresenteerd te bereiden
Snijd de rode kool in 4 stukken. Haal de bladeren van elkaar en verwijder de witte nerven. Snijd de bladeren fijn en was alles grondig. Doe de rode kool in een grote kookpot. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Voeg de appels en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat met deksel ± 30 minuutjes pruttelen tot alles gaar is. Voeg de azijn, het boterklontje, kaneel en de suiker toe en laat nog even pruttelen.
Haal het stengeltje van de appel, snijd van de bovenkant van de appel het hoedje af en smeer in met citroensap.
Hol de appel voorzichtig uit en smeer in met citroensap gemengd met kaneel. Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak deze ± 5 minuten.
Aardappelen koken en puree van maken, doe de overschotjes van de appel, zeer fijn gesneden, gemengd met kaneel onder de puree. Neem een spuitzak en maak nestjes van de puree.
Vul de appels met rode kool, hoedje erop en zet nogmaals een tiental min in de oven en de puree voor een mooi bruin kleurtje.
Haal alles uit de oven vul de pureenestjes met een beetje rode kool, de appels erboven op.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Haal het stengeltje van de appel, snijd van de bovenkant van de appel het hoedje af en smeer in met citroensap.
Hol de appel voorzichtig uit en smeer in met citroensap gemengd met kaneel. Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak deze ± 5 minuten.
Aardappelen koken en puree van maken, doe de overschotjes van de appel, zeer fijn gesneden, gemengd met kaneel onder de puree. Neem een spuitzak en maak nestjes van de puree.
Vul de appels met rode kool, hoedje erop en zet nogmaals een tiental min in de oven en de puree voor een mooi bruin kleurtje.
Haal alles uit de oven vul de pureenestjes met een beetje rode kool, de appels erboven op.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
XXXXX
derbyke zegt:
truitje zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
derbyke zegt:
Anna wat gaat het worden met je duck-rollade ben benieuwd:p nog een fijne zondagavond voor jullie 2tjes ga stilletjes aan beginnen aan het eten...
Eendenborst met appeltjes & peren en de rest zullen we wel zien op kookjij groetjes van ons 3tjes :):p
Anna zegt:
Anna zegt: