Recept
« Terug naar recepten
Gevulde appel met rode kool op een bed van chipolatta en puree
PT40M
Gevulde appel met rode kool op een bed van chipolatta en puree
Een heerlijk gevulde appel met rode kool op een bed van chipolatta en puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde appel met rode kool op een bed van chipolatta en puree te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Appels hoedje verwijderen, klokhuis verwijderen en uithollen met een parisiennelepel. Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat +/- 10 stoven in de oven.
Aardappelen koken kruiden en pureren.
Worsten even aanbakken in boter, leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat 30 min bakken in de oven.
Rode kool met het vruchtvlees van de appel beetgaar aanstoven met toevoeging van suiker, kaneel en azijn.
Vul de appels met een beetje puree vervolgens vullen met rode kool.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Serveer de rest van de aardappelpuree en rode kool apart op tafel.
Appels hoedje verwijderen, klokhuis verwijderen en uithollen met een parisiennelepel. Zet deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat +/- 10 stoven in de oven.
Aardappelen koken kruiden en pureren.
Worsten even aanbakken in boter, leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en laat 30 min bakken in de oven.
Rode kool met het vruchtvlees van de appel beetgaar aanstoven met toevoeging van suiker, kaneel en azijn.
Vul de appels met een beetje puree vervolgens vullen met rode kool.
Dresseer alles zeer warm op bord.
Serveer de rest van de aardappelpuree en rode kool apart op tafel.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.