Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met ham en uien
PT45M
Clafoutis met ham en uien
Een heerlijk clafoutis met ham en uien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Clafoutis met ham en uien te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Vet een ovenschaal in met 20g boter.
2. Fruit de uien glazig in de rest van de boter. Doe er de hamreepjes bij, laat ze goudbruin bakken. Blus met de wijn. Laat 1 minuut doorkoken.
3. Klop de eieren los. Voeg er het maïszetmeel, de melk en de room aan toe. Klop stevig op. Kruid met peper en zout. Roer er de kervel door. Voeg er de ham en de ui aan toe. Schep goed om.
4. Doe het mengsel in de ovenschaal. Zet ongeveer 30 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met aardappelen of romige puree.
2. Fruit de uien glazig in de rest van de boter. Doe er de hamreepjes bij, laat ze goudbruin bakken. Blus met de wijn. Laat 1 minuut doorkoken.
3. Klop de eieren los. Voeg er het maïszetmeel, de melk en de room aan toe. Klop stevig op. Kruid met peper en zout. Roer er de kervel door. Voeg er de ham en de ui aan toe. Schep goed om.
4. Doe het mengsel in de ovenschaal. Zet ongeveer 30 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met aardappelen of romige puree.