Recept
« Terug naar recepten
Cocktail van Langouste
PT45M
Cocktail van Langouste
Een heerlijk cocktail van langouste recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
slagers gilde
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cocktail van Langouste te bereiden
Kook de langouste 20 minuten in de courtbouillon. Als hij is afgekoeld, snijdt U er vier mooie schijfjes af en snijdt de rest in brunoise. Doe het vlees in een kom en schenk er de cognac over. Laat enkele uren in de koelkast marineren. Maak de mayonaise. Voeg er de ketchup bij. Klop de slagroom stijf en roer deze ook voorzichtig door de mayonaise. Voeg er ook wat cognac van de marinade bij, wat tabascosaus en citroensap. Was de sla. Snij het hart in fijne juliënne. Leg in elke coupe wat juliënne sla, voeg wat brunoise langouste toe, geef er wat saus over en garneer met een schijfje langouste en een paar aspergepunten. Serveer koel. Geef er geroosterd brood en boter bij.