Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade
PT15M
Kipsalade
Een heerlijk kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade te bereiden
Snijd de champignons in vieren en kook deze ± 3 min.met een beetje citroensap.
Laat deze uitlekken en afkoelen.
Snijd de bleekselderij in stukjes van ± 3 cm en snijd deze weer in dunne reepjes.
Snijd het kippenvlees in blokjes.
Meng de mayonaise met de zure room en breng op smaak met peper en zout en de cognac.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles doorheen.
Zet afgedekt in de koelkast.
Was de sla en tomaten, tomaten in plakjes snijden.
Leg de sla op een mooie schaal en leg hier de kipsalade op en garneer met de tomaatplakjes en peterselie.
Laat deze uitlekken en afkoelen.
Snijd de bleekselderij in stukjes van ± 3 cm en snijd deze weer in dunne reepjes.
Snijd het kippenvlees in blokjes.
Meng de mayonaise met de zure room en breng op smaak met peper en zout en de cognac.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles doorheen.
Zet afgedekt in de koelkast.
Was de sla en tomaten, tomaten in plakjes snijden.
Leg de sla op een mooie schaal en leg hier de kipsalade op en garneer met de tomaatplakjes en peterselie.