Recept
« Terug naar recepten
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
PT60M
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Селска пилешка яхния - Sjelka pilesjka jahnija
Een erg lekker stoofpotje van kip dat veel lijkt op de Hongaarse Goulash
van kip Hongaarse-kip-paprikas-csirke
Misschien dat de inspiratie van dit recept zijn weg heeft gevonden naar
Bulgarije.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Europese
Bron:
www.ajvar.nl, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija) te bereiden
- Bak de kip in een paar eetlepels olie rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
- Snipper de uien en bak ze in het achtergebleven vet op een matig vuurtje heel rustig glazig. Bestrooi het dan met het paprikapoeder, blus het af met een kopje water en doe er de fijngesneden tomaten bij.
- Zet het vuur wat hoger en wacht tot het kookt. Nu mogen de stukken kip terug in de pan.
- Van de paprika's en het pepertje verwijder je de zaadlijsten. Snij de paprika's in stukken en het pepertje in hele dunne reepjes (Ik had bij gebrek aan een pepertje een tl sambal). Voeg dit samen met een beetje zout toe aan de stoofpot.
- Leg het deksel schuin op de pan en laat de kip in een goed half uur heel rustigjes gaar pruttelen. Tegen het einde van de kooktijd kun je de saus evt. binden met wat in water opgeloste bloem of allesbinder.
- Roer er vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie doorheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met b.v. rijst, pasta, brood of een aardappelgerecht.