KookJij

Szekely goulash (Székely Gulyás)

Als je een liefhebber bent van goulash (Pörkölt) en goulashsoep (Gulyás) dan moet je deze variant ook zeker eens een keer proberen. Door de ingrediënten en de hele andere bereidingswijze van zuurkool deed het me een beetje denken aan Jota (Sloveense soep, zie link bij kookverhaal)
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Ajvar
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Szekely goulash (Székely Gulyás) te bereiden

  1. Verhit de olie in een pan. Bak het varkensvlees er snel rondom in bruin. Haal het er weer uit en zet het apart.
  2. Zet het vuur nu laag. Doe de karwijzaadjes in de pan en bak eventjes tot ze tot ze beginnen te geuren.
  3. Dan gaat de gesnipperde ui erbij. Rustig glazig laten worden.
  4. Hak het knoflook ondertussen fijn. Als de uien beginnen te kleuren roer je er het gehakte knoflook door. Laat het nog twee minuutjes meebakken.
  5. Haal de pan van het vuur en roer er het paprikapoeder door.
  6. Dan gaat de pan terug op het vuur en gaan meteen de tomaten erbij. Als ze heel zijn maak je ze een beetje stuk met een houten lepel.
  7. Schep het varkensvlees erdoor, kruid het met zout en peper en breng het opnieuw aan de kook. Laat de goulash een uurtje heel zachtjes stoven.
  8. Dan kan de (uitgelekte) zuurkool erbij. Laat de Székely goulash nu nog eens een half uurtje pruttelen tot de zuurkool en het vlees zacht zijn.
  9. Ten slotte roer je de zure room erdoor. Laat de goulash nog even goed doorwarmen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Het recept voor de Jota: https://www.kookjij.nl/recepten/jota

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst