Recept
« Terug naar recepten
Cognactaart
PT20M
Cognactaart
Een heerlijk cognactaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marjo van enckevort-engels
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cognactaart te bereiden
Eidooiers, boter, 1 borrel cognac en bastertsuiker bij elkaar voegen en 15 min kloppen op de hoogste stand totdat een witte massa ontstaat. Deze op de vlabodem uitsmeren. 1/2 borrel cognac met 1/2 borrel water in kommetje doen en hier een voor een de lange vingers in dopen en deze over de witte massa verdelen. De lange vingers mogen niet te nat worden. Hierna klop klop met kopje melk, eetlepel cognac vanillesuiker, cacao en buisman +/- 3 minuten kloppen en deze massa weer over de lange vingers verdelen. Hierover garneren met hagel of vlokken en een paar uurtjes in de koelkast laten opstijven. Snoep ze.
Mijn kookverhaal (marjo van enckevort-engels)
Deze taart heb ik bij elke verjaardag. Maak ik hem niet krijg ik commentaar, heb je geen cognactaart!!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Jeanette zegt:
marjo zegt:
Joh.Schanssema zegt:
maar wat is een vlabodem,
kan je dit zelf maken of is dit in de handel zo ja waar ?
franeke zegt:
enkele vraagjes ...een vlabodem ka er bladerdeeg voor gebruikt worden ?
een lp buisman, wat is dat?
SORRY VOOR DE ONWETENDHEID :)
Jeanette zegt: