Recept
« Terug naar recepten
Compote van kwee+appel+appelsien
PT100M
Compote van kwee+appel+appelsien
Een heerlijk compote van kwee+appel+appelsien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Compote van kwee+appel+appelsien te bereiden
Schil de peren, snijdt ze in vier, verwijder de klokhuizen en de pitten. Snijdt ze dan in heel fijne schijfjes; doe hetzelfde voor de appelen.
Laat de suiker met een glas water in een pan op een heel zacht vuur koken, voeg dan de kweeperen, de appelen en het sap van de citroen bij. Laat ongedekt koken tot de schijfjes van de peren doorzichtig zijn, ongeveer gedurende een half uur. De appelen mogen uit elkaar vallen, het moes zal er nog eens zo sappig door zijn. Voeg de appelsienen bij die gepeld zijn en verdeeld in kwartjes ( of in dwarse schijven, zoals ik doe). Laat nog gedurende 10 minuten koken.
Steriliseren: 60 minuten op 150 graden C in oven, dan 25 minuten op 0 graden. (Kan ook in diepvries bewaard worden) .
Zo doe ik het: 1 kg elk geeft 4 potten van 3/4 liter
Laat de suiker met een glas water in een pan op een heel zacht vuur koken, voeg dan de kweeperen, de appelen en het sap van de citroen bij. Laat ongedekt koken tot de schijfjes van de peren doorzichtig zijn, ongeveer gedurende een half uur. De appelen mogen uit elkaar vallen, het moes zal er nog eens zo sappig door zijn. Voeg de appelsienen bij die gepeld zijn en verdeeld in kwartjes ( of in dwarse schijven, zoals ik doe). Laat nog gedurende 10 minuten koken.
Steriliseren: 60 minuten op 150 graden C in oven, dan 25 minuten op 0 graden. (Kan ook in diepvries bewaard worden) .
Zo doe ik het: 1 kg elk geeft 4 potten van 3/4 liter