KookJij

Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes

Dit lekkere lichte soepje is heerlijk als voorgerecht bij een dineetje. Snel en gemakkelijk te maken. Je kunt in plaats van rivierkreeftjes ook voorgekookte garnalen gebruiken
Recept van:
Bereidingstijd: -15 min
Personen: -4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes te bereiden

  1. Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
    Citroenschil raspen (alleen geel) en halve citroen uitpersen
    Verwarm de gevogeltefond met citroenrasp en het sap van de halve citroen.
    Vul aan met water tot 750 ml.
  2. Voeg de bouillontablet hieraan toe en breng de bouillon aan de kook.
    Zodra de bouillon kookt de peultjes toevoegen en de bouillon van de warmtebron afhalen. De peultjes worden anders te gaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout eraan toe.
    Voor het opdienen de soep verwarmen. Rivierkreeftjes over de kommen/borden verdelen. Hete bouillon erover gieten en garneren met peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb dit soepje al diverse malen gemaakt. Iedere keer met succes. Lekker licht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dag Petra, deze lentebouillon ga ik snel eens maken, maar dan wel met garnaaltjes in plaats van rivierkreeftjes. Groetjes van Lidy ( Voormalig Keukensloofje 47 ) op Smulweb. Groetjes Lidy.
Lidy

Lidy zegt:
Hoi Petra, dit licht soepje lijkt me heerlijk. Ga ik eens gauw uitproberen. Groetjes Lidy. Voorheen : "Keukensloofje 47 "op Smulweb.