Recept
« Terug naar recepten
Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
PT-15M
Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Dit lekkere lichte soepje is heerlijk als voorgerecht bij een dineetje. Snel en gemakkelijk te maken. Je kunt in plaats van rivierkreeftjes ook voorgekookte garnalen gebruiken
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
-15 min
Personen:
-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes te bereiden
- Peultjes schoonmaken en in ruitjes snijden.
Citroenschil raspen (alleen geel) en halve citroen uitpersen
Verwarm de gevogeltefond met citroenrasp en het sap van de halve citroen.
Vul aan met water tot 750 ml. - Voeg de bouillontablet hieraan toe en breng de bouillon aan de kook.
Zodra de bouillon kookt de peultjes toevoegen en de bouillon van de warmtebron afhalen. De peultjes worden anders te gaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout eraan toe.
Voor het opdienen de soep verwarmen. Rivierkreeftjes over de kommen/borden verdelen. Hete bouillon erover gieten en garneren met peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb dit soepje al diverse malen gemaakt. Iedere keer met succes. Lekker licht.
Lidy Berkx zegt: