Recept
« Terug naar recepten
Confit van Tamme Eend met Witte Bonen en Uiencompote
PT270M
Confit van Tamme Eend met Witte Bonen en Uiencompote
In 2004 van een kok gekregen, die lid was van het Koksgilde
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koksgilde,Postbus 10,6710 BA Ede
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confit van Tamme Eend met Witte Bonen en Uiencompote te bereiden
- Haal uit de eendepootjes het bot, maar laat het "enkel-gewricht" zitten.
- Bestrooi het binnen met zeezout, peper en gesnipperde sjalot en bind met een touwtje samen.
- Leg de pootjes in een pan en voeg witte port, thijm, knoflook toe en zoveel ganzenvet dat alles net onder staat.
- Laat minstens 2 1/2 uur bij 90 graden Celsius sudderen.
- Compote: Fruit de uien aan in wat olie, voeg de abrikozen, laurier, kaneelstokje, suiker en de zoete Monbazilac wijn toe en laat in 1 1/2 uur zachtjes gaar en smeuig worden.
- Blancheer de asperges.
- Haal de eendepootjes uit het vet en laat ze uitlekken. (vet zeven en bewaren)
- Bak ze rondom bruin in een beetje ganzevet.
- Warm de asperges in boter op.
- Kook de witte bonen in wat bouillon gaar en haal ze uit de bouillon.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng die door de witte bonen; houd ze warm. Laat de fond met de rode port tot 1/3 inkoken en monteer met wat boter.
- Leg de witte bonen op het bord met de compote er tegenaan.
- Op de compote het pootje; garneer met de asperges.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een Bourgogne (bv Côte de Beaune of Côte de Nuits) of een wijn uitv het zuid westen van Frankrijk.