Recept
« Terug naar recepten
Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen
PT40M
Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen
De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen te bereiden
De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur. Rabarber uit de hof (tuin) deze in kleine stukjes gesneden en ook ingevroren.
Dus nu maar confituur maken. Het fruit laten ontdooien en in een grote ketel met 1000 g witte suiker opzetten. Laten koken, voortdurend roeren en regelmatig schuim afscheppen. Als de bereiding niet meer loperig is verdelen in glazen potten met deksel.
Dus nu maar confituur maken. Het fruit laten ontdooien en in een grote ketel met 1000 g witte suiker opzetten. Laten koken, voortdurend roeren en regelmatig schuim afscheppen. Als de bereiding niet meer loperig is verdelen in glazen potten met deksel.