KookJij

Confituur van rode pompelmoezen

Een heerlijk confituur van rode pompelmoezen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur van rode pompelmoezen te bereiden


Rasp sliertjes van de schil van 2 pompelmoezen met een zesteschiller. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes). Je hebt 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
Verwarm en roer regelmatig om. Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst